FAQ

Alle antwoorden op twee rijtjes

Kan ik competitie en/of toernooien spelen als lid?

Ja, als je lid wordt, ontvang je een knltb-lidnummer en een pasje. Hiermee kun je zowel competitie spelen als toernooien. 

Hoe wordt mijn speelsterkte bepaald?

Dit wordt gedaan door de KNLTB. Zij hebben hiervoor een methode ontwikkeld waarbij je speelsterkte dynamisch wordt bepaald. Een keer per jaar wordt je speelsterkte voor op je pasje berekend (Eindejaarsrating). Als nieuw lid, krijg je meestal de laagste speelsterkte en moet je wedstrijden spelen om te stijgen.

Zijn er verschillende lidmaatschapsvormen?

Er is 1 type lidmaatschap, en dat is het jaarlidmaatschap. Hiermee kun je vrij spelen, kun je deelnemen aan de clubactiviteiten en ben je lid van de KNLTB. Afhankelijk van je leeftijd verschilt wel de hoogte van de contributie. Je kunt wel later instromen in het jaar, maar we hebben geen periodieke lidmaatschappen (bijv. zomerlid etc.)

Is het mogelijk om later in het jaar lid te worden?

Ja, je kan later in het jaar instromen. Voor senioren geldt dat je per maand lid kan worden. Je blijft dan wel de rest van het jaar lid. De bedragen vind je terug op de pagina Lidmaatschap. 

kan ik tennisles volgen, en wat kost dat?

Alle lessen op het park worden verzorgd door Solid Tennis Academy. De kosten hiervoor vallen niet binnen de contributie. Als lid krijg je wel korting. Voor alle info neem contact op met Tenniscentrum Blijdorp

Moet je een bepaald niveau hebben voor de lessen?

Nee, je hoeft geen bepaald niveau te hebben. Er zijn lessen voor beginners, gevorderden en toppers.

Zijn er speciale studentenprijzen?

Nee, maar als je 18-20 jaar bent dan word je automatisch neo-senior lid (kijk voor de actuele kosten hier).
Voor evt studententarieven bij de tennislessen kun je het beste direct contact opnemen met Solid.

hebben jullie een gezinskorting

Nee, wij hebben geen gezinskorting

Is er een keuken op het park?

Ja, en een goeie ook. Happy Village runt de horeca op het park. Er is een menukaart voor broodjes, snacks en avondeten. Er is een ruime keuze aan (heerlijke) koffie, en andere dranken. 

Ik ken niemand bij de club, hoe vind ik een tennismaatje?

Bij het racket trekken kun je aansluiten zonder dat je iemand kent. Onderlinge toernooitjes zoals het paastoernooi, pinkstertoernooi zijn de perfecte momenten om meer mensen te leren kennen.

Ik speel niet zo vaak, kan ik alleen competitielid worden?

In principe willen we elk lid het hele jaar echt betrekken bij de vereniging. Dus wij hebben een sterke voorkeur voor jaarleden. Mocht je nou een keer een team op moeten vullen, dan kunnen we een competitielidmaatschap bespreken. 

Wat is het verschil tussen een parklidmaatschap en lid worden van Aeolus Oledo?

Als je alleen een parkkaart/lidmaatschap hebt, kun je alleen spelen op ma t/m vr tussen 08.00 en 17.00 uur.
Lid zijn van Aeolus betekent ook ‘s avonds en in het weekend kunnen spelen (bij voldoende beschikbare banen, buiten competitie en evt toernooien). 

Ik wil graag meedoen aan de competitie. Hoe gaat dat in z'n werk?

Ruim van tevoren krijg je van de wedstrijdcommissie een oproep voor deelname. Dit is altijd via de nieuwsbrief en eventueel Facebook. Naar aanleiding daarvan kun je je opgeven. De wedstrijdcommissie kijkt dan in welk team je terecht komt.

Ik heb een Rotterdampas, krijg ik dan korting op mijn contributie?

Nee, wij werken als vereniging niet met de Rotterdampas.

Ik ben geblesseerd. Kan ik een deel van mijn contributie terug krijgen?

Je kunt in aanmerking komen voor een restitutie als je in de eerste helft van het jaar (voor 1 juli) langdurig geblesseerd raakt (minimaal 6 maanden). Je kunt dan met een doktersverklaring een verzoek indien bij het bestuur.

Op welke banen kan ik wanneer spelen?

Je mag in principe vrij spelen op alle beschikbare buitenbanen. De binnenbanen zijn te huur. Voor meer info over speelgelegenheid, kijk hier.