Jeugd

Je zoon(s) en/of dochter(s) op tennis? LTC Aeolus Oledo heeft een levendige en groeiende jeugdafdeling. Het aantal jeugdleden is nu rond de 200 jeugdleden. Als vereniging bieden we een compleet pakket aan van training, recreatief tennis en competitie. Ook organiseert de jeugdcommissie regelmatig leuke activiteiten zoals 1 x per 2 jaar een jeugdkamp, het cola-chips toernooi, het paastoernooi en en nog veel meer. 

TRAINING

Alle jeugdleden hebben in de zomermaanden training in groepen van ongeveer 12, onder leiding van twee tennisleraren. Deze training duurt 18 weken (van april tot en met september). Tijdens de schoolvakanties is er geen les. Deze training kost niets extra’s, want de kosten daarvan zitten al in de contributie. Als je echter de voorkeur hebt om in een kleinere groep (3 tot 4 kinderen) te trainen is dit tegen extra betaling mogelijk.

In de winter (september t/m maart) wordt er ook wintertraining georganiseerd. Iedereen kan hieraan meedoen (deze training duurt 22 weken). Als je aan de wintertraining meedoet dan kost dat jullie ouders wel extra geld. Je kunt je voor deze training inschrijven via de site van Tenniscentrum Blijdorp bij de Solid Tennis Academy.

Tenniskids
Kinderen van 6 jaar tot 11 jaar starten hun tenniscarrière met Tenniskids. Deze trainingsmethodiek is afgestemd op de doelgroep van (jonge) kinderen. Door oefeningen en spelletjes werken we aan de motorische ontwikkeling. Het is een leuke manier om tennis van jongs af aan onder de knie te krijgen.

Gevolg van gebruik van deze methode is dat kinderen meer plezier beleven aan het leren tennissen en de sport dus langer blijven beoefenen. Onze tennisleraren hebben een speciale cursus gevolgd bij de tennisbond. Tenniskids slaat aan: ouders en kinderen zijn enthousiast over de lessen.

Voor meer informatie over Tenniskids, zie www.tenniskids.nl.

Plaats, data en kosten

De training voor Tenniskids wordt gegeven door de Solid Tennis Academy in de hal van Tenniscentrum Blijdorp.

Er is een serie lessen in het zomerseizoen en in het winterseizoen:

  • Begin april tot en met september is er een zomerserie van 18 lesweken voor de jongste en beginnende Tenniskids. De kosten bedragen € 120,- exclusief inschrijfgeld KNLTB
  • Van oktober tot en met maart loopt eenzelfde serie voor Tenniskids van totaal 22 les weken. De kosten voor deze training bedraagt € 150,-. Hierbij is het nog niet nodig lid te worden van de tennisvereniging.

De lestijden

Zomerserie:
Maandagmiddag (15:45 – 16:45)
Woensdagmiddag (13.00 – 14.00 / 14.00 – 15.00 / 15.00 – 16.00)
Vrijdagmiddag (15:45 – 16:45)
Zaterdagochtend (08:00 – 09:00 / 09:00 – 10:00)

Winterserie:
Zie Solid Tennis Academy

Tijdens de schoolvakanties wordt er geen les gegeven.

Inschrijven

Zomerserie: Via het inschrijfformulier jeugd Aeolus-Oledo (verdere informatie over het lidmaatschap is hier te vinden)

Winterserie: Via de Solid Tennis Academy

COMPETITIE

Als jeugdlid kun je zowel in het voorjaar als in het najaar competitie spelen. De beginnende jeugd speelt in de categorie Tenniskids Rood (6 t/m 9 jaar). Daarna komen de Tenniskids Oranje (8 t/m 11 jaar) en de Tenniskids Groen (10 t/m 12 jaar). Tot slot zijn er de  junioren t/m 17 jaar. Jeugdleden worden senior in het jaar dat ze 18 worden. Ze vallen dan niet meer onder de jeugdafdeling. Voor het meedoen aan de competitie ontvang je van de jeugdcommissie een mailtje  

RECREATIEF

Leren tennissen betekent niet alleen tennisles, maar ook veel vrij spelen.

De meeste ruimte voor junioren om te spelen, is doordeweeks overdag. Doordeweeks mag je overdag (tot 18:00) op elke lege buitenbaan spelen. Na schooltijd en in de vakanties is er altijd wel een baan vrij. Op zaterdag en zondag tijdens competitiedagen in april en mei is er geen speelgelegenheid.

Neem wel altijd je ledenpas mee zodat je aan kan tonen dat je lid van Aeolus-Oledo bent. Met de ledenpas kan je bovendien een baan afhangen zodat je tijdens het tennissen niet zomaar de baan af moet.

Het beste is om af te spreken met iemand met wie je lekker kunt oefenen.

Oudere junioren (16 en 17 jaar) mogen ook meedoen aan alle recreatieve activiteiten van de senioren; daar doen ook vaak de junioren aan mee die net senior zijn geworden. Daarnaast mogen zij na het Smash-toernooi ook ’s avonds spelen op de clubbanen.

Overigens: vergeet niet dat je als Aeolus-lid óók (veel!) in de winter buiten kunt tennissen!


JEUGDCOMMISSIE

Heb je nog vragen?
Je kunt deze stellen aan de Jeugdcommissie:

Naam E-mailadres
Niels van der Kleij (vz.) jeugdtennis@aeolus-oledo.nl
John van de Griendt  
Jhon Jairo van Gelderen  
Ahsan Agha  
Bob van Steenderen  
Nicolette Jongebreur  
Svetlana Kornilova
Sluit Menu