Jeugd

Je zoon(s) en/of dochter(s) op tennis? LTC Aeolus Oledo heeft een levendige en groeiende jeugdafdeling. Het aantal jeugdleden is nu rond de 250 jeugdleden. Als vereniging bieden we een compleet pakket aan van training, recreatief tennis en competitie. Ook organiseert de jeugdcommissie regelmatig leuke activiteiten zoals 1 x per 2 jaar een jeugdkamp, het cola-chips toernooi, het paastoernooi en en nog veel meer. 

Jeugdleden van Aeolus-Oledo kunnen tennisles nemen en zich daarvoor aanmelden bij Solid Tennis Academy van Sportpark Blijdorp.

Informatie over de lestijden en de (meer)kosten van kleinere lesgroepen of de training is terug te vinden op de site van Sportpark Blijdorp. De kosten voor de lessen voor de jeugd zijn niet in het lidmaatschap inbegrepen.

COMPETITIE

Als jeugdlid kun je zowel in het voorjaar als in het najaar competitie spelen. De beginnende jeugd speelt in de categorie Tenniskids Rood (6 t/m 9 jaar). Daarna komen de Tenniskids Oranje (8 t/m 11 jaar) en de Tenniskids Groen (10 t/m 12 jaar). Tot slot zijn er de  junioren t/m 17 jaar. Jeugdleden worden senior in het jaar dat ze 18 worden. Ze vallen dan niet meer onder de jeugdafdeling. Voor het meedoen aan de competitie ontvang je van de jeugdcommissie een mailtje  

RECREATIEF

Leren tennissen betekent niet alleen tennisles, maar ook veel vrij spelen.

De meeste ruimte voor junioren om te spelen, is doordeweeks overdag. Doordeweeks mag je overdag (tot 18:00) op elke lege buitenbaan spelen. Na schooltijd en in de vakanties is er altijd wel een baan vrij. Op zaterdag en zondag tijdens competitiedagen in april en mei is er geen speelgelegenheid.

Neem wel altijd je ledenpas mee zodat je aan kan tonen dat je lid van Aeolus-Oledo bent. Met de ledenpas kan je bovendien een baan afhangen zodat je tijdens het tennissen niet zomaar de baan af moet.

Het beste is om af te spreken met iemand met wie je lekker kunt oefenen.

Oudere junioren (16 en 17 jaar) mogen ook meedoen aan alle recreatieve activiteiten van de senioren; daar doen ook vaak de junioren aan mee die net senior zijn geworden. Daarnaast mogen zij na het Smash-toernooi ook ’s avonds spelen op de clubbanen.

Overigens: vergeet niet dat je als Aeolus-lid óók (veel!) in de winter buiten kunt tennissen!


JEUGDCOMMISSIE

Heb je nog vragen?
Je kunt deze stellen aan de Jeugdcommissie:

Naam E-mailadres
Niels van der Kleij (vz.) jeugdtennis@aeolus-oledo.nl
John van de Griendt  
Jhon Jairo van Gelderen  
Ahsan Agha  
Bob van Steenderen  
Nicolette Jongebreur  
Svetlana Kornilova